Niet gecategoriseerd

Zevensprong 2024 weer een groot succes!

De eerste week van de schoolvakantie staat elk jaar in veel agenda’s gereserveerd voor de Zevensprong. Ook dit jaar hebben 225 kinderen uit groep 3 en 4 en zo’n 60 vrijwilligers genoten van een week bomvol gezelligheid en leuke activiteiten waarin het thema “de Zevensprong duikt in de wondere wereld van techniek” centraal stond. De Zevensprong is uitstekend verlopen.

Voor de leiding begon de Zevensprong op maandagavond al met een leidingspel en een feestavond, gesponsord door d’n Dommel, om elkaar te leren kennen.

Op dinsdag en woensdag was de Zevensprong voor de 28e keer te gast bij manege de Pijnhorst. Een hele fijne locatie waarbij zowel binnen als buiten meer dan voldoende ruimte is voor iedereen.

Dinsdag gingen de kinderen in groepjes met namen als Professors, Robots en Zonnepanelen enthousiast van start met een tienkamp. Hiervoor stonden vier grote luchtkussens klaar. Daarnaast waren er andere activiteiten in het techniek-thema zoals een escaperoom, proefjes en een raketlancering.

Op woensdag waren er opnieuw spellen in het techniek thema, zoals  een levende knikkerbaan, een race met bouwhelmen en robots programmeren. Ook was er een speurtocht in wijk en park de Kienehoef waarin de kinderen onderweg allerlei proefjes tegen kwamen.

Donderdag was de dag van het uitstapje. ’s Ochtends stonden alle kinderen mooi op tijd klaar om met de bus op stap te gaan. Voor veel kinderen (en ouders) is dit een spannende dag, want voor velen is het de eerste keer dat ze zonder ouders op pad gaan. Dit jaar vertrokken de bussen naar Kabonk in Breda waar de kinderen zich prima hebben vermaakt.

De laatste dag, vrijdag, waren de kinderen te gast bij de Streepen. In de ochtend ging de vossenjacht in verband met de regen niet door, maar was er een afwisselend binnenprogramma in de Streepen met diverse spelletjes, schminken, kleuren en film kijken.

Vrijdagmiddag was er eerst een leuke show van Mad Science. Daarna volgde een bingo waarbij alle kinderen uiteindelijk met een leuk prijsje naar huis gingen.

Vervolgens werden de EHBO, helpende handen en sponsorcommissie bedankt. Ook werden er verschillende jubilarissen van de leiding en de kerngroep in het zonnetje gezet en kregen alle vrijwilligers een bedankje. Aan het einde van de middag werd de Zevensprong afgesloten en gingen alle kinderen moe maar voldaan naar huis.

De organisatie kijkt terug op een fijne week die prima verliep, ondanks de aanpassingen die af en toe nodig waren in verband met het weer.

De kerngroep wil alle vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet. Ook de vele sponsoren die deze week mogelijk hebben gemaakt; ontzettend bedankt!

Reacties uitgeschakeld voor Zevensprong 2024 weer een groot succes!