Niet gecategoriseerd

Zevensprong 2021 van start gegaan!

Vanmorgen is de 35e editie van de Zevensprong van start gegaan. Vanaf 9.00 uur werden de deelnemers door een speciale drive tru door hun ouders bij de Zevensprong gebracht. Een beetje spannend was dit wel voor sommige kinderen, maar de meeste van de  265 deelnemers hadden er vooral heel veel zin in. Tijdens de inlooptijd maakten ze alvast kennis met elkaar en hun leiding. Om 9.30 uur werd de kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs door Jannie en Robèrt geopend met het Zevensprong baklied.  Na de opening werd Manege de Pijnhorst bedankt, waar de Zevensprong al voor het 25e jaar te gast is.

Het thema van de 35e Zevensprong is  “Heel de Zevensprong bakt!”. 

Alle activiteiten deze week en het rode draad verhaal vinden in dit thema plaats.

Tijdens de opening werd kennis gemaakt met Prinses Isabel en Koning Karel. Zij gaan een bakwedstrijd organiseren om de bakker die de lekkerste koeken van het Rijk bakt in dienst te nemen.

Na de opening gingen de kinderen van start met een mega Twaalfkamp. Zes grote stormbanen stonden hiervoor klaar. Verder konden de kinderen lasergamen, quizzen, knutselen en spelletjes spelen.

Woensdag worden er opnieuw spellen gespeeld in het bakthema, zoals een escaperoom en donutvoetbal. Er is ook een speurtocht in park de Kienehoef waarbij ingrediënten worden verzameld en spellen worden gespeeld.

Donderdag is traditioneel de dag waarop het uitstapje met de bus plaatsvindt. Waar de reis naar toe gaat blijft nog even geheim…  Snel weten waar de bus de kinderen naar toe heeft gebracht? Volg de Zevensprong dan op Twitter, Facebook of Instagram.
Tenslotte vindt er op vrijdagochtend een Vossenjacht plaats door Dommelrode en Vogelenzang.  In de middag vindt er in sporthal de Streepen een spectaculaire bingo plaats.  Daarna zullen de nodige vrijwilligers in het zonnetje worden gezet,  en vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna zal de Zevensprong rond 16.00 uur worden afgesloten.

Dit jaar zijn er in verband met corona diverse maatregelen getroffen. Zo zijn er extra toiletten, handdesinfectiepunten en speciale maatregelen rondom het brengen en halen van de kinderen. Voorzitter Hilde van den Enden: “we hebben een speciaal coronaprotocol opgesteld, en veel aanvullende maatregelen moeten nemen. We doen ons best om alle besmettingsrisico’s zo klein mogelijk te maken voor de kinderen en de leiding. Dagelijks is er een corona coördinator aanwezig die de gezondheidschecks doet, en alles rondom hygiëne in de gaten houdt. We doen er alles aan om een fijne, gezellige week te organiseren. We zijn heel blij dat de Zevensprong dit jaar door mag gaan.”

Helaas is er dit jaar in verband met de coronamaatregelen geen publiek welkom. Via de social media kanalen kunt u de activiteiten van de Zevensprong volgen. Via Twitter @zevensprongROOI, Facebook ”Stichtingdezevensprong” of Instagram “zevensprongrooi”.

Reacties uitgeschakeld voor Zevensprong 2021 van start gegaan!